Mâini multiple = Tratament cu mai mulţi terapeuţi

În munca noastră noi numim această procedură tehnică „mâini multiple”. Asta înseamnă că cel puţin doi terapeuţi lucrează în acelaşi timp pe un singur pacient/ client, dar cel mai adesea sunt trei sau patru terapeuţi care lucrează simultan în echipă, ceea ce duce la 6 până la 8 mâini terapeutice.

Fiecare membru al echipei simte acelaşi lucru şi munca fiecărui terapeut în parte este aproape întotdeauna complementară efortului general al echipei. De obicei, un terapeut are poziţia de „lider”, fiind ca un coordonator pentru protocolul de tratament la care ceilalți membrii comunică situația locală a zonei pe care lucrează.

De ce facem tratamente în grup – mâini multiple? Principalul motiv este că pacientul/clientul beneficiază de un tratament mai rapid şi mai eficient, reducând astfel poate numărul general de ședințe sau având valoare terapeutica exponențială. Acest tip de tratament este indicat pentru probleme dificile, cronice, care nu au putut fi rezolvate prin metode uzuale de tratament.

În imaginația mea, din experiență de terapie cu mâini multiple și mai ales ca lider terapeut, simt ca o caracatiță ce poate accesa mai mult puncte , lucruri, zone, în același timp, având acces mai facil pentru același scop comun: susținere terapeutică pentru pacientul/clientul nostru” – Mihaela Gugu