Asociația CranioSacrală metoda Upledger

     

Asociația s-a constituit cu scopul de promovare, de conștientizare individuală și de cunoaștere publică a conceptului de sistem craniosacral, așa cum acesta a fost definit de dr. John E. Upledger, fondatorul Institutului Upledger-Palm Beach, Florida, USA. În acest sens, absolventa și persoana acreditată international de Institutul Upledger, Mihaela Gugu, oferă credibilitatea, calificarea și competența personală și profesională, scopului nepatrimonial pentru care s-a constituit asociația. Promovarea și aducerea la cunoștință publică a conceptului, se va realiza prin simpozioane, seminarii interactive și conferințe organizate cu această tematică, finanțate din surse proprii sau după caz, din contribuții și donații.

Dr. John E. Upledger (D. O., O. M. M., D. Sc.) este Membru al Academiei Americane de Osteopatie, Membru Academic al Societății Britanice de Osteopatie și Doctor în Științe. Specizalizările sale includ: Manipulare osteopatica, terapie CranioSacrală, eliberare Somato-Emoțională, acupunctura și medicina preventivă.

De-a lungul carierei de osteopat, Dr. Upledger a fost recunoscut ca un inovator și îndrumător în descoperirea de noi terapii. În special dezvoltarea terapiei CranioSacrale i-a câstigat o reputație internațională.

Deși marea parte a experienței sale a fost obținută din practica privată, Dr. Upledger a fost cercetător și profesor de biomecanică, între 1975 1983, la Universitatea de Stat Michigan. În acest timp el a condus o echipă de specialiști în anatomie, fiziologi, bio fizicieni și bio ingineri, în experiențele asupra existenței și influenței sistemului craniosacral. Ca rezultat al acestor studii științifice s-a ajuns la explicarea funcționării și utilizarea sistemului craniosacral în evaluarea și tratarea disfuncțiilor creierului și ale coloanei vertebrale.

În toată această perioadă, Dr. Upledger a dezvoltat și perfecționat tehnicile terapiei CranioSacrale care este predată în programa Institutului Upledger, din anul 1985 la profesioniști în sănătate, ca osteopati, doctori în medicină, psihiatri, dentiști, surori medicale, chiropractori, kineto-terapeuți și maseuri.

Dr. John Upledger este autorul a numeroase cărți, caiete de studiu și multe articole publicate în reviste de specialitate, dintre care amintim:

• Your Inner Physician and You (Tu și medicul din tine)

• CranioSacral Therapy (Terapia CranioSacrală)

• CranioSacral Therapy II: Beyond the Dura (Terapia CranioSacrală II: Dincolo de dura)

• SomatoEmotional Release and Beyond (Eliberare Somato-Emoțională și mai mult decât atât)

• A Brain is Born (Se naște un creier)

• CranioSacral Therapy, Touchstone for Natural Healing (Terapia CranioSacrală, piatră de hotar pentru vindecarea naturală)