CSTi – Curs de Introducere în Terapia CranioSacrală

Cursul Introducere în Terapia CranioSacrală este cursul obligatoriu pentru cei ce doresc intre în tainele acestor tehnici și nu au o profesie medicală (medici, asistenți medicali) sau din domeniul terapiilor manuale (kinetoterapeuți, fizioterapeuți, maseuri). Este “clasa pregătitoare” pentru antrenarea de bază în noțiunile de anatomie și în tehnicile de palpare.

În cele 2 zile de curs veți învăța:

• principiile terapiei CranioSacrale și fundamentul științific pe care este bazată;

• anatomia și fiziologia sistemului craniosacral și relația acestuia cu boala, durerea și disfuncțiile;

însușirea aptitudinilor foarte fine de palpare a ritmului craniosacral înstațiile de ascultare”;

identificați și interpretați cu acuratețe ritmul craniosacral, evaluați disfuncțiile și calitățile acestuia;

localizați sursa problemelor fizice prin palparea țesutului fascial, acea rețea complexă tridimensională care are impact asupra structurilor și sistemelor corpului;

învățarea tehnicilor de eliberare a diafragmelor: pelviană, respiratorie, toracică;

eliberați restricțiile din tubul dural pentru a îmbunătăți interacțiunea dintre sistemul nervos central și restul corpului, folosiți tehnicile care produc efectele de relaxare și de însănătoșire, incluzând tehnica de “direcționarea energiei”, “V-spread” și cea a inducerii “punctului Still”;evaluarea suturilor craniene și tehnica “pompare craniană

Acest curs oferă o excelentă pregătire preliminară pentru participarea la cursul de 4 zile “Terapia CranioSacrală 1” (CST1)

Condiții de participare:

Acest curs este disponibil tuturor acelora care au un simț tactil fin și au dorință de a lucra direct cu corpul uman, cei care vor și ajute familia și prietenii.

Studii minime: liceu, cu bacalaureat

Recomandări:

• Citirea cărțiiTu și medicul din tine” a Dr. John E.Upledger.

• Este recomandat, dar nu obligatoriu, experimentați un tratament CranioSacral pe propriul corp, înainte de curs. Asta va ajuta înțelegeți cum funcționează și care sunt efectele asupra corpului și de asemenea, veți experimenta ce înseamnă o atingere blândă, simț tactil fin.