Gemeni! Doctorul a spus gemeni! Ai putea crede o viitoare mamă ar fi încântată audă o asemenea veste. Dar prima sarcină a lui Carly a fost dificilă. Oare va fi de două ori mai greu purtarea a doi feți? Sau mai rău? Dacă cineva i-ar fi spus lui Carly, o mamă din Texas, va naște doi bebeluși sănătoși, fără a avea vreuna din problemele pe care le-a avut cu prima sarcină, ea nu l-ar fi crezut. Dar atunci a început fie tratată prin terapia CranioSacrală și drenaj limfatic și totul s-a schimbat pentru ea și gemenii ei.

În prima ei sarcină Carly a slăbit 7 kilograme în primul semestru. A fost uimită de aversiunile extreme față de mâncare, poftele și ascuțirea simțului mirosului. Un reflex regurgitabil puternic se declanșa de fiecare dată când o periuță de dinți se apropia de gura ei.

Al doilea trimestru nu fusese mult mai bun. Carly avusese ușoare grețuri de dimineață, dar arsurile gastrice continue fuseseră greu de suportat. Un diagnostic de hemoroizi ușori au făcut-o se gândească: ”Desigur, sunt ușori, dacă nu sunt ai tăi.” Se uita cu tristețe cum i se umflă picioarele, făcând nu mai fie nici o diferență observabilă între genunchii și gleznele ei.

Cel de-al treilea trimestru a adus o tensiune foarte ridicată și probleme cu vezica urinară, ceea ce a dus la patru vizite la Camera de Urgență.

I-a fost recomandată odihna la pat până când tensiunea ei ridicată a decis în sfârșit o cezariană de urgență. Din fericire, aceste provocări l-au adus pe Conner. În afară de infecții cronice ale urechilor, era o bucurie.

Apoi schimbările bruște de stare datorate depresiei postnatale ale lui Carly au devenit atât de grave încât ea „s-a dat cu capul de perețipână părăsească măcar spitalul. De fiecare dată când cineva doar întreba cum se simte, ea izbucnea în lacrimi. ”M-am simțit ca o ratată”, spunea ea. ”M-am simțit în defensivă și îngrijorată toată lumea prelua controlul pentru eu nu eram o mamă bună.”

La doua săptămâni după cezariana, vezica urinară a lui Carly i-a fost extirpată, din cauza unor pietre. Doctorul i-a prescris medicamente anti–depresive pe care le-a luat timp de aproape un an. pună capac, Conner a avut infecții cronice ale urechilor până împlinească șase luni.

În acel moment un prieten i-a recomandat serviciile mele. Terapia CranioSacrală eliberează țesuturile de restricții astfel încât sistemul nervos central poate reveni la performanță optimă, iar celelalte sisteme ale corpului se pot corecta de la sine. Terapia prin drenaj limfatic ajută la mutarea fluidelor sănătoase prin corp pentru a aduce substanțe nutritive și a elimina toxinele. Ambele terapii se completează și întăresc mecanismul de autovindecare al corpului.

A doua oară, s-a început din timp cu terapiile prin atingere ușoară

Am descoperit gâtul lui Conner era înțepenit iar sistemul imunitar era cam leneș. Cu doar câteva ședințe a câte 30 de minute, simptomele îi dispăruseră și dormea profund întreaga noapte. Atunci a realizat Carly aceste terapii ar putea-o ajuta și pe ea, așa , în primul trimestru al celei de-a doua sarcini, a început vină lunar la tratament pentru a-și menține țesuturile moi relaxate și o buna curgere a fluidelor interne. Având mai puțină tensiune în corpul ei, Carly nu mai avea problemele cu mâncarea, nici un simț ridicat al mirosului și nici reflex regurgitabil. A acuzat o ușoară arsură stomacală, dar nimic, nici pe departe la fel ca ceea ce experimentase în prima sarcină.

În cel de-al doilea trimestru, Carly nu a trecut testul de toleranță la glucoză, ce a durat o oră, iar doctorul ei i-a spus s-ar putea trebuiască o treacă pe insulină. O singură ședință de terapie prin atingere ușoară se pare a ajutat. Săptămână următoare a trecut cu bine testul.

Pe ultima sută de metri…

Ajunsă în trimestrul al treilea, Carly era sănătoasă și fericită. Când picioarele ei au început se umfle în luna a opta, terapia prin drenaj limfatic a mărit cursul fluidelor din corpul sau, astfel încât gleznele ei au putut revină la forma și dimensiunea lor normală. Menținerea părții de jos a spatelui flexibilă și pelvisul relaxat a însemnat o mare diferență pentru mamă și copii. Fluxul îmbunătățit al lichidelor prin întreg corpul și prin sistemul digestiv, scos în evidență prin lipsa hemoroizilor, a menținut țesutul moale relaxat și într-o bună funcționare.

Cu toate acestea, a purta gemeni, înseamnă totuși a purta o încărcătură grea. La 34 de săptămâni, ecograful a arătat doi bebeluși sănătoși: unul de 1,9 kg și altul de 2,2 kg. Carly a ales facă săptămânal terapie CranioSacrală pentru a-și ajuta corpul se adapteze la greutatea ce creștea mereu.

La 35 de săptămâni, doctorul a estimat gemenii aveau 2,3 kg fiecare, iar Carly se simțea bine în continuare. Fără inflamații, fără hemoroizi, fără probleme. Durata țintă a doctorului în cazul nașterii de gemeni era 35 de săptămâni, dar Carly îi întrecuse așteptările și doctorul s-a simțit confortabil programeze nașterea la 37 de săptămâni. Ea eraperfectă” din punct de vedere medical, a zis doctorul.

În acest moment, Carly întâmpină o mică dificultate în a purta doi bebeluși ce cântăreau aproape 6 kg, dar nu prezenta probleme grave. La 38 de săptămâni, gemenii lui Carly au venit pe lume prin cezariană. Max avea 2,8 kg și Madeline 2,3 kg.

Nici o problemă postnatală

Două săptămâni mai târziu, Carly și gemenii au venit cu toții la tratament. Max avea o mică problemă cu regurgitația și cu faptul mânca puțin cam încet, dar după patru ședințe se putea hrăni corespunzător. Madeline nu avea nici o problemă iar Carly nu avea inconveniente postnatale.

Relaxarea țesuturilor moi și îmbunătățirea fluxului fluidelor i-au oferit lui Carly o stare bună de sănătate pe timpul sarcinii și gemenilor un început de viață bun. Ea spune terapia prin atingere ușoară a fost cea care a făcut o diferență. Cine ar fi crezut a fi însărcinată cu doi copii va fi cu mult mai ușor decât a fi însărcinată cu un copil?

Ken Piercy, MTI, CST-D este un terapeut craniosacral licențiat ce are un cabinet privat prosper în Dallas.