Anul trecut am întâlnit un tânăr remarcabil, pe nume Will Wright, care a fost ajutat cu Terapia CranioSacrală (CST) și Terapia prin Drenaj Limfatic (TDL). Filozofia lui este simplă: “Tot ce mi s-a întâmplat până acum, m-a făcut un om mai bun”. Impresionant, aș putea spune, având în vedere că are numai 28 de ani iar trecerea lui la maturitate nu a fost deloc blândă.

La vârsta de 19 ani, o altercație la care a luat parte, l-a lăsat pe Will în comă cu umflături la cap și fracturi la față. Un an mai târziu a început să aibă convulsii și paralizie pe partea dreaptă a corpului, ceea ce a dus la o dizabilitate de învățare; însă toate acestea par nesemnificative în comparație cu ce avea să urmeze.

Cinci ani mai târziu, în iunie 2001, Will a fost călcat de un greder – o mașină de aproape 9 metri lungime și mai mult de 17 tone greutate. Își amintește foarte bine ziua aceea. Făcea parte din echipa de pavaj care muncea într-o parcare. Cum se întâmpla de obicei, Will era în echipă cu un coleg a cărui misiune simplă era să îl supravegheze pe el și grederul.

“Dintr-odată, am auzit un strigăt de leșin peste motorul zgomotos al grederului, ” a spus Will. “Am știut exact ce s-a întâmplat. Am încercat să-mi revin și să fug din calea grederului însă mi-a apucat piciorul drept. Practic, m-a răsucit și a venit peste mine. Până să ajungă în zona stomacului, șoferul a tras de volan în direcția opusă și astfel am scăpat.”
Când au sosit paramedicii l-au găsit pe Will sângerând pe nas, urechi și ochi. Din fericire, însă uimitor, organele vitale erau neafectate. A petrecut următoarele 12 zile în spital, mai mult de o lună acasă în pat și săptămâni întregi la recuperare.

Prin februarie 2002, Will era deja gata să îndeplinească munci ușoare în compania de pavaj. Și totul a mers bine până când a venit căldura verii. “Atunci am început să simt efectele accidentului din 2001,” a spus el. “Îmi apăruseră multe probleme cu ochii”.
Mergând la doctor i s-a pus diagnosticul de depresie. Foarte calm din fire, Will îi spune doctorului: “Nu sunt în depresie. Înțeleg că am trecut prin multe probleme și știu că nu mai pot fi ca înainte. Nu asta mă îngrijorează. Vreau doar niște răspunsuri. Am nevoie să știu ce trebuie să fac pentru a mă simți mai bine.”
Cu toate acestea, i s-au prescris în continuare o mulțime de antidepresive, analgezice pentru călcâiul drept și alte medicamente care să-i calmeze stomacul după toate pastilele pe care le lua.
Într-un final, după o vizită la optometrie, doctorul de acolo l-a sfătuit să meargă la Phyllis Thomas, LMT, care practica CST si TDL. ”Medicul meu oftalmolog căuta metode alternative de vindecare,” a spus Will. “Mi-a spus: ‘Nu știu exact cum acționează, dar cred ca te-ar putea ajuta’. În acel moment eram dispus să fac orice pentru a reveni la viața de dinainte. Toate medicamentele pe care mi le-au prescris nu corectau problema, doar mă ajutau să trec cu bine peste zi.”

Phyllis s-a concentrat extensiv pe sistemul limfatic. “A lucrat cu mine probabil în fiecare săptămână, o dată sau chiar de două ori pe săptămână, timp de un an,” a spus Will. “Mi-au trebuit trei sau patru luni până să-mi dau seama ce îmi făcea, însă odată ce am realizat mi s-a părut totul uimitor. Aveam atât de mult lichid în corp încât îl simțeam efectiv cum iese din mine, la propriu.”

Însă, oricât de bine continua să se simtă Will, problemele cu ochii nu dispăreau. La ultima sa vizită, un medic neuro-oftalmolog a descoperit leziuni puternice ale fibrelor nervoase și o modificare a razei câmpului vizual. “De la accident, văd totul înclinat înspre dreapta,” a spus Will. “Medicul mi-a dat ochelari care mă ajută să mut câmpul vizual înspre centru cu 15 cm.”

Atunci Phyllis i-a sugerat lui Will să vină de urgență la Institutul Upledger (UI), la clinica HealthPlex din Florida.   “Ți-am pus la punct sistemul limfatic,” i-a spus ea lui Will, “însă, el nu este acolo unde ar trebui să fie. De îndată ce vei începe Terapia CranioSacrală, toate sistemele tale se vor așeza la locul lor și nu vor mai lucra unul împotriva celuilalt.”

În februarie 2004, Will a sosit la UI pentru 2 săptămâni de terapie intensivă. “Experiența pe care am trăit-o mi s-a părut ireală,” a spus el. “Aveam cu adevărat impresia că mă eliberez de ceva. Apoi mi s-a explicat faptul că în corpul nostru există o memorie celulară și că acesta blochează energia atunci când ceva este deteriorat. Chiar simțeam cum acea energie blocată se deblochează și iese din mine. De asemenea, m-au făcut să înțeleg cât de dezechilibrat și de zdruncinat eram. În timp ce lucrau cu mine simțeam cum toate sistemele, oasele si organele mele s-au reașezat la locurile lor, acolo unde ar fi trebuit să fie de la început.”

Potrivit spuselor lui Kevin Rose, LMT, CST-D, clinician din staff-ul Institutului Upledger, “În tratamentul lui Will am pus accent foarte mult pe sporirea circulației de lichide din sistemele limfatic și craniosacral. Fiind zdrobit de către o mașinărie de 17 tone evident ca s-a încetinit și abilitatea corpului de a schimba fluidele în mod eficient”. Pentru Kevin, un alt factor la fel de important în progresul lui Will a fost atitudinea sa. “A venit la noi cu o dorința puternică de a rezolva aceste provocări deoarece nimeni nu a putut să îl ajute să le învingă. Această atitudine de perseverență este, în opinia mea, esența procesului de auto vindecare. Concentrarea incredibilă a lui Will a fost baza care i-a îndrumat pașii către o recuperare completă.”

Will a fost atât de încântat de experiența de la UI încât s-a înscris la cursurile de CST (Terapia CranioSacrală). A spus că nu are de gând să devina terapeut, însă participa la ore “pentru că știu că această terapie funcționează, și vreau să aflu mai multe despre ea.”
El a adăugat, “Aveți aici un tânăr care aproape că a fost ucis într-o altercație, apoi un an mai târziu a avut toată partea dreaptă a corpului paralizată, nu putea să vorbească, nu putea face nimic. Gradul meu de concentrare era foarte scăzut. Pe vremea aceea eram student în anul al doilea la facultate însă nivelul meu era de clasa a opta. Apoi, cinci ani mai târziu am avut un accident și mai grav decât cele două. Nimeni nu a luat în calcul faptul că aveam și alte probleme dinainte de accident, că ele au rămas în corpul meu. Terapia prin Drenajul Limfatic și Terapia CranioSacrală m-au ajutat să eliberez toate aceste probleme.”

Tot el a spus că speră ca aceste chinuri prin care a trecut să le servească și altora atât ca încurajare dar și ca un semnal de alarmă. “Oamenii trebuie să învețe să-și cunoască propriul corp,” a spus el. ”Ei trebuie să înțeleagă faptul că dacă îi oferi corpului ceea ce îi trebuie, el se va vindeca singur.”
“Acum îmi cunosc corpul și știu ce îi trebuie ca să funcționeze bine. Știu să îl ajut. La 28 de ani mă simt mai bine ca niciodată. Văd lucrurile mai clar, sunt mai atent. Am cucerit lumea? Nu. Însă am învins ceva ce nimeni nu credea ca pot învinge? Da, am învins!”