Se incarca..

Terapia in apa

Terapeuti:

Afla mai multe despre noi:

Terapia in apa se desfasoara cu mai multi terapeuti, similar ca in terapia cu “maini multiple”, pacientul/clientul, fiind sustinut sa pluteasca pe spate, in apa. Avantajul acestui procedeu este neutralizarea virtuala a fortelor de gravitatie, si de asemenea libertatea de orice frictiune pe care pielea o are in momentul in care te intinzi pe masa de masaj, pe pat, pe canapea sau pe podea.

Multi dintre muschii corpului lucreaza constant la balansarea fortelor de gravitatie atunci cand stam in picioare, pe scaun, intinsi, cand mergem, in diverse activitati cotidiene, chiar si atunci cand dansam. Datorita “imponderabilitatii” formale, create de apa, muschii incep sa se relaxeze si persoana ajunge la o stare profunda de deconectare.

Rolul terapeutilor este nu numai de a sustine corpul pacientului/clientului in starea de plutire, ci se conecteaza la tiparele de tensiuni fasciale cu intentia de a ajuta la eliberarea acestora, mai ales atunci cand in procesul terapeutic, corpul poate avea miscari usoare dictate de impulsurile nervoase ce duc la relaxari musculare. De multe ori corpul intra in miscari de unduire dintr-o parte in alta, si cu fiecare inclinare se aduna mai multa relaxare in muschii trunchiului, iar vertebrele si discurile intervertebrale se reaseaza in pozitii normale, iar in aceste situatii este foarte important sa oferi libertate de miscare, pentru facilitarea unui proces de „free unwinding” (desfasurare libera).

Acest procedeu pote fi utilizat si in scop de relaxare, insa este extrem de eficient in cazul pacientilor care au suferit preinfarct, lovituri la cap sau la coloana vertebrala, ca recuperare post-traumatica, in diferite stadii de paralizie, unde intalnim grupe musculare spastice, cu hipertonicitate sau muschi neutilizati. Este benefic de asemenea pentru articulatii, ligamente si tendoane cu rezultate semnificative in inbunatatirea functiilor neuro-motorii. Femeile gravide pot de asemenea obtine prin aceasta modalitate terapeutica un grad ridicat de confort si de eliminare a durerilor cauzate de modificarile din procesul de sarcina, ajungand la o conditie fizica optima in vederea nasterii.