Se incarca..

Asociatia CranioSacrala metoda Upledger

Asociatia s-a constituit cu scopul de promovare, de constientizare individuala si de cunoastere publica a conceptului de sistem craniosacral, asa cum acesta a fost definit de dr. John E. Upledger, fondatorul Institutului Upledger-Palm Beach, Florida, USA.

In acest sens, absolventa si persoana acreditata international de Institutul Upledger, Mihaela Gugu, ofera credibilitatea, calificarea si competenta personala si profesionala, scopului nepatrimonial pentru care s-a constituit asociatia.
Promovarea si aducerea la cunostinta publica a conceptului, se va realiza prin simpozioane, seminarii interactive si conferinte organizate cu aceasta tematica, finantate din surse proprii sau dupa caz, din contributii si donatii.

Dr. John E. Upledger (D. O., O. M. M., D. Sc.) este Membru al Academiei Americane de Osteopatie, Membru Academic al Societatii Britanice de Osteopatie si Doctor in Stiinte. Specizalizarile sale includ: Manipulare osteopatica, terapie CranioSacrala, eliberare Somato-Emotionala, acupunctura si medicina preventiva.

De a lungul carierei de osteopat, Dr. Upledger a fost recunoscut ca un inovator si indrumator in descoperirea de noi terapii. In special dezvoltarea terapiei CranioSacrale i-a câstigat o reputatie internationala.

Desi marea parte a experientei sale a fost obtinuta din practica privata, Dr. Upledger a fost cercetator si profesor de biomecanica, intre 1975 1983, la Universitatea de Stat Michigan. In acest timp el a condus o echipa de specialisti in anatomie, fiziologi, bio fizicieni si bio ingineri, in experientele asupra existentei si influentei sistemului craniosacral. Ca rezultat al acestor studii stiintifice s-a ajuns la explicarea functionarii si utilizarea sistemului craniosacral in evaluarea si tratarea disfunctiilor creierului si ale coloanei vertebrale.

In toata aceasta perioada, Dr. Upledger a dezvoltat si perfectionat tehnicile terapiei CranioSacrale care este predata in programa Institutului Upledger, din anul 1985 la profesionisti in sanatate, ca osteopati, doctori in medicina, psihiatri, dentisti, surori medicale, chiropractori, kineto-terapeuti si masori.

Dr. John Upledger este autorul a numeroase carti, caiete de studiu si multe articole publicate in reviste de specialitate, dintre care amintim:
• Your Inner Physician and You (Tu si medicul din tine)
• CranioSacral Therapy (Terapia CranioSacrala)
• CranioSacral Therapy II: Beyond the Dura (Terapia CranioSacrala II: Dincolo de dura);
• SomatoEmotional Release and Beyond (Eliberare Somato-Emotionala si mai mult decat atat);
• A Brain is Born (Se naste un creier).
• CranioSacral Therapy, Touchstone for Natural Healing (Terapia CranioSacrala, piatra de hotar pentru vindecarea naturala)