Se incarca..

Terri, o femeie de 62 de ani cu o sanatate in limitele normalului, cauta recent ajutor pe Internet, cand a dat peste un articol al site-ului „Masajul astazi”, despre care ea spune ca „practic mi-a salvat viata”. Suferea de o anemie cronica pe care doctorii de la doua spitale diferite nu o puteau explica. Sanatatea ei incepuse sa se degradeze cu un an inainte cand s-a vazut in situatia de a nu mai putea respira cum trebuie. ”Nu ma mai puteam imbraca dimineata fara sa trebuiasca sa ma asez si sa ma odihnesc,” spunea Terri. ”Nici macar nu puteam sa fac drumul catre baie de la biroul meu de la serviciu.”

Doctorii suspectau ca Terri sufera de o forma rara de astma, dar ea pur si simplu nu avea incredere in acest diagnostic. ”Eu nu respiram cu un suierat, ca un astmatic. Pur si simplu imi lipsea suflul. ”Cu toate acestea, doctorii i-au administrat un soi de steroid pe o perioada de sase luni pentru a incerca sa ii rezolve problema respiratiei. ”Nu m-a ajutat cu nimic, ba mai mult m-a facut sa ma ingras foarte mult”, a spus ea.

Apoi, in noiembrie anul trecut, piciorul drept si degetul mare al lui Terri i-au amortit si s-au facut albastre. Imediat s-a internat in spital, dar de data aceasta i s-a spus ca probabil are arteriopatie obliteranta. Chirurgii au inceput sa se pregateasca pentru o angioplastie. ”Intre timp, m-au pus sa semnez un formular care le dadea permisiunea sa-mi amputeze piciorul!” a exclamat ea. Din fericire pentru Terry, intuitia ei i-a spus ca ceva nu era chiar in regula cu aceasta situatie, asa ca, impotriva recomandarilor doctorului si rugamintilor fetelor ei, ea s-a externat singura din spital si a gasit calea catre un alt fel de doctor, unul care spera ea,  o va asculta intr-un final.

Dupa ce un set de analize au scos din ecuatie diagnosticul de placuta in jurul inimii, doctorii i-au dat lui Terry un nou diagnostic ”Degetul tau cel mare e rupt”, au spus ei. ”Si ce e in neregula cu asta?” a intrebat Terry. Dupa cum avea sa se dovedeasca, multe lucruri erau in neregula cu degetul ei. Ea mai suferea si de ceea ce ceilalti doctori nu mentionasera: anemie cronica.

Anemia are loc in corp in momentul in care nu exista destule celule rosii sanatoase, sau atunci cand celulele rosii nu au destula hemoglobina pentru a transporta oxigen catre organe. Pentru barbati, un numar de mai putin de 14g pe decilitru este ingrijorator. Pentru femei, orice situatie sub 12g inseamna o problema.

In momentul in care Terry s-a intors in spital peste cinci zile, hemoglobina ei era la 8g. Dar tot nu era pregatita pentru ceea ce doctori i-au recomandat imediat: o transfuzie de sange. ”Eram socata. Nici nu ma gandeam ca e atat de grav”,a zis ea. ”Dar era cu totul mult prea mult. Le-am spus ca trebuie sa ma duc acasa si sa ma gandesc la asta.”

Din nefericire, in cateva zile, hemoglobina ei a scazut la nivelul 6 si ea a lesinat.
Intoarsa la spital, Terri a primit patru transfuzii de sange consecutive. ”Se spune ca una la cateva luni e norma obisnuita. Dar pentru mine a fost nevoie de patru pentru ca hemoglobina mea sa urce la nivelul 8,” a spus Terri. Presupunand ca sangera intern, doctorii au mai ordonat un set de analize. Totul a iesit negativ.
Pana in ianuarie hemoglobina lui Terry scazuse din nou la 7, dar doctorii tot nu stiau ce e in neregula. Asa ca i-au facut inca o transfuzie. Pana la urma i-au spus ca era prea periculos sa continue sa faca transfuzii. Aveau de gand sa astepte pana ce hemoglobina scadea la 6 pana sa ii mai faca una.

„Ma jucam cu viata mea,” spune Terry. Ma gandeam ca, in ritmul asta, e posibil ca pur si simplu sa nu ma mai trezesc intr-o zi.” Doctorii au fost de acord si chiar au sfatuit-o sa-si puna lucrurile in ordine. ”Ei tot nu stiau care era cauza bolii mele. Au sugerat chiar chimoterapia, in caz ca ar fi fost vreo forma de cancer pe care nu o puteau diagnostica.”

Terapia prin atingere usoara
Cand Terri s-a dus acasa in ziua aceea, a decis sa-si ia starea sanatatii in propriile maini. A inceput prin a cauta indicii pe Internet. Ultima oara cand facuse asta, isi cautase protezele de care credea ca va avea nevoie dupa ce piciorul ei ar fi fost amputat. Dar de data aceasta era hotarata sa „stea la calculator chiar si 24 de ore, daca de asta era nevoie pentru a gasi un leac pentru anemie.”
A inceput sa caute pe Google. Atunci a gasit un articol pe „Masajul astazi”, care se numea „relaxarea meridianelor pentru a anula efectele anemiei” scris de Dr.Kenneth Koles (numarul din aprilie 2009). In acest articol, Koles vorbeste despre combinarea acupuncturii cu terapia CranioSacrala pentru a trata o femeie pe nume Helen, care suferea de anemie la fel ca si Terri.

Denumirea de „Terapie CranioSacrala” ii spunea ceva lui Terri. ”Am o prietena care e maseuza si ea a fost de asemenea instruita in terapia CranioSacrala”, a spus ea. Asa ca a sunat-o rapid pe Laura Gomez, Ms.T. Coincidenta a facut ca Laura sa fi citit acelasi articol si imediat s-a dus la Terri pentru primul tratament.

„Nu era ca nici un alt fel de masaj pe care il experimentasem”, spune Terri. ”Era mai mult ca un fel de presopunctura pentru mine. Era ciudat, imi amintesc de faptul ca auzeam parca in urechea dreapta sunetul sangelui care curge. Parca era oceanul.” Laura a continuat sa lucreze cu Terri cate doua ore, revenind de cateva ori in sapte zile.
Terri s-a dus la doctor pentru a-si face din nou analize la sange. ”Eram asa de deprimata. Daca nici asta nu functionase, nu stiam ce sa mai fac.” Spre surpriza ei, hemoglobina ei chiar crescuse cam la doua zecimi dintr-un punct.” Asta nu era mult, dar in mod normal, scadeam cu cinci zecimi la fiecare saptamana. Asa ca pentru mine, era o crestere de mai mult de 7 zecimi!”

Optimista pentru prima data in luni de zile, Terri a mai primit doua sedinte de tratament CranioSacral in urmatoarea saptamana. Urmatoarele analize de sange au fost si mai promitatoare. Crescuse pana la 9.3. ”Crescuse pana la sase zecimi dintr-un punct! Iar nivelul fierului din sange crescuse cu un gram intreg, si nu mancam spanac sau alte alimente de genul acesta. Tocmai incepusem sa iau pastile pentru fier, dar doctorul imi spusese ca acestea isi vor face treaba abia in cateva luni.”

„Doctorul meu mi-a zis ca e un miracol,” a spus Terri. Si cand ea i-a spus despre terapia CranioSacrala, el a comentat ”Presupun ca orice e posibil.” Din fericire pentru Terry, cu ajutorul terapiei interactive, el avea dreptate.

John Upledger, DO, OMM