Se incarca..

In general terapia pentru copil dureaza mai putin si e posibil sa fie efectuata intr-o maniera mai putin conventionala, adica pe podea, intr-un loc de joaca, sau oriunde copilul se simte mai confortabil.

Cu cat atmosfera va fi mai putin asemanatoare cu un cabinet medical, cu atat copilul va fi mai relaxat.

Tratamentul poate adresa multiple probleme legate de bolile copilariei si de alte disfunctii:

Bolile copilariei (pojarului, oreionului, varsatului de vant etc.) – terapia CranioSacrala poate fi utilizata eficient in vederea scaderii febrei si a trecerii mai usoare a copilului prin majoritatea acestor stari specifice bolilor. Se intareste sistemul imunitar si se mobilizeaza sistemul nervos autonom, astfel incat imunitatea corpului sa fie stimulata.

Alergii – respiratorii, alimentare

Colici, probleme digestive si de eliminare – sunt corectate prin terapia CranioSacrala in procent de 75%, cu exceptia cazului in care sunt cauzate de tumori sau de alte probleme patologice grave.

Copiii hiperactivi
– sunt tratati foarte eficient prin intermediul terapiei CranioSacrale in cazul in care problema la origine nu este una emotionala, si in acest caz se lucreaza cu intreaga familie. Din cazuistica insa, reiese ca 50-60% din problemele copiilor hiperactivi isi au baza in sistemul craniosacral.

Disfunctii in invatare si dislexie – ca si in cazul copiilor hiperactivi, cand problema isi are originile in sistemul craniosacral, tratamentul este foarte eficient, in aproximativ 50-60% din cazuri.

Probleme psihologice, frici, fobii

Sindromul Down

Retardul mental – daca acei copii “cu intarziere mentala” vor raspunde sau nu spectaculos la terapia CranioSacrala depinde de cauza ce a generat “retardul”. S-au intalnit rezultate pozitive remarcabile in anumite cazuri. In alte insa, starea de sanatate a copiilor s-a imbunatatit, dar ei nu au devenit mai inteligenti ci mult mai prezenti si cooperanti.

Paralizie cerebrala – cele mai multe experiente au fost legate de paralizia spastica. Starea tuturor acestor copii s-a imbunatatit – in unele cazuri, spectaculos, in alte cazuri – mai putin. Din nou, depinde de gravitate leziunilor cerebrale ce au generat spasticitatea. Uneori, spasticitatea este eliberata, dar copilul ramane cu anumite disfunctii motorii sau mai rar, cu paralizie flasca. Paralizia flasca este mult mai confortabila decat paralizia spastica, asadar merita incercat.

Atacuri de apoplexie – raspunsul copiilor afectati de atacuri de apoplexie este strict dependent de cauza atacurilor. Multi dintre acestia, pe masura desfasurarii terapiei CranioSacrale, au incetat sa mai aiba atacuri, putandu-se astfel(cu acordul medicului curant) sa se reduca sau chiar sa se renunte total la administrarea medicamentelor. Unii copii ale caror atacuri se datoreaza unor dereglari cerebrale mai profunde, nu raspund spectaculos, insa majoritatea au ameliorari, se diminueaza frecventa atacurilor sau chiar inceteaza si necesita reducerea dozei de medicamente.

Autism – s-a observat o imbunatatire semnificativa in cazul comportamentului auto-distructiv, al prezentarii afectiunii si al interactiunii sociale.

Scolioza – in unele cazuri de scolioza, este generata de disfunctii in sistemul craniosacral. Adeseori, membrana dura mater care coboara pe canalul vertebral prezinta o rasucire, care poate fi detectata de foarte timpuriu. Coloana vertebrala rezista la rasucire cat de mult poate, dar uneori, in perioada anterioara pubertatii sau in adolescenta timpurie, coloana vertebrala incepe sa se rasuceasca, ca raspuns la membrana dura mater rasucita. Aceasta situatie reprezinta inceputurile scoliozei. Uneori, daca se depisteaza din timp, poate fi corectata prin intermediul terapiei CranioSacrale, scolioza disparand. Un ajutor important in corectie este si gimnastica medicala/kinetoterapia.              Alteori, scolioza poate aparea datorita unor disfunctii dentare (vezi dispozitivele stomatologice)

Ortodintia – apelarea la cateva sedinte de terapie duce la diminuarea duratei ortodintiei, eliminand ocazional nevoia dispozitivelor ortodontice, sau chiar in intregime. Sugerez aplicarea terapiei CranioSacrale asupra tuturor copiilor inaintea apelarii la corectarea ortodontica si/sau dupa folosirea acestei metode, pentru eliminarea restrictiilor posibile la nivel de suturi craniene.

Strabism – cand problema este cauzata de tensiunea membranei dura mater, care afecteaza nervii oculari, rezultatele sunt excelente si spectaculoase, uneori sa evitat chiar operatia la ochi.