Tuesday, 16 November 2010 09:52

Istoria

Written by 
Rate this item
(2 votes)

Andrew Taylor Still (1828-1917), medic American cu studii academice făcute la Colegiul de medicină şi chirurgie din Kansas City, după ce pierde trei copii în timpul unei epidemii de meningită, în 1874, trăieşte o experienţă care pare să fi dat naştere osteopatiei (osteopathy). În 1892, el întemeiază Şcoala Americană de Osteopatie care cunoaşte o mare expansiune atât în SUA cât şi în Europa. A.T. Still a numit şcoala sa Medicină Osteopată plecând de la faptul că în cercetările din acel timp, el a considerat că toate condiţiile patologice pleacă de la sistemul osos, dar conceptul final a fost şi este de a privi omul ca un tot unitar.

Citat:
"Vă întrebaţi ce este osteopatia? Dacă vă uitaţi în dicţionarul medical veţi găsi definiţia de "boală a oaselor". Aceasta este o greşeala gravă. Cuvântul se compune din două rădăcini "osteon" – însemnând os şi "pathos-pathine" – a suferi. Dicţionarul Grecesc spune că este ştiinţa bazată pe cunoaşterea oaselor. Deci în loc de "boală a oaselor" înseamnă de fapt utilizarea oaselor." A. T. Still M.D., D.O.

Conceptul de sistem craniosacral începe în anii 1920 când Wiliam G. Sutherland (1873-1954), student al Şcolii de Osteopatie Americană, elev al doctorului A.T. Still. Sutherland fiind intrigat de forma oaselor craniene, începe studiul articulaţiilor craniene făcând experienţe pe propria persoană. El continuă studiile pentru mai bine de 55 de ani, dar în 1932 face prima prezentare a studiilor sale în faţa Asociaţiei Osteopaţilor Americani, avansând ideea că oasele craniene sunt flexibile şi au o legătură mecanică prin intermediul membranei meningeale cu oasele bazinului - cu osul sacru. Sutherland pune bazele osteopatiei craniene.

Bazat pe conceptul osteopatiei craniene, în anii 70,John E.Upledger D.O.(osteopat) face studii şi cercetări împreună cu o echipa de medici, biochimişti, energeticieni şi ingineri, documentând ştiinţific fenomenul de "mişcare respiratorie craniană" (termen din osteopatia craniană) şi funcţionarea sistemului cranio-sacral.

John Upledger este fondatorul terapiei CranioSacrale .

Read 12016 times Last modified on Monday, 07 November 2011 00:20
Login to post comments